הוזמנתם לחתונה דתית? כך תתכוננו אליה נכון
04.02.18 / 20:50
קיבלתם הזמנה לחתונה דתית וזו צפויה להיות הפעם הראשונה שאתם מבקרים בחתונה כזו?
אם כן, ובמיוחד אם אתם פחות מכירים את המנהגים של מגזר זה, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה. מה חשוב לדעת לפני שמגיעים לחתונה דתית, ובכלל, איך מתכוננים אליה נכון? על כך ועוד, לפניכם.
הפרדה היא מילת המפתח
חתונה דתית או חרדית, שלא כמו חתונה חילונית, כוללת לרוב הפרדה מלאה בין גברים לנשים. ואיך זה בא לידי ביטוי בשטח עצמו? כבר עם הכניסה לחתונה, סביר שתתקלו בהפרדה בין המינים. כלומר, כניסה נפרדת לנשים וכניסה נפרדת לגברים. ייתכן גם שבלובי עצמו, לאחר הכניסה לאולם, תהיה הפרדה שכזו. אם אתם מגיעים כזוג, קחו זאת בחשבון.
ברכת הכלה
בכל חתונה דתית וגם חרדית הכלה יושבת באגף הנשים, בקצהו, על כיסא מיוחד. בדרך כלל זו כורסה גדולה ומפוארת, שלעיתים גם נמצאת על בימה. נשים נוהגות, לאחר שנכנסו לאולם שבו נערכת החתונה, לגשת לכלה ולברך אותה. זהו חלק בלתי נפרד מהטקס עצמו וגם הזדמנות מצוינת להחליף כמה מילים עם הכלה הנרגשת וגם עם חברותיה ובנות המשפחה, שעומדות לצדה.
כיסוי הראש של הכלה
אם חתונה דתית או חרדית היא המקום שבו אתם צפויים לבלות באחד הערבים הקרובים, הנה נקודה נוספת מעניינת שגם אותה כדאי לכם לדעת. כיסוי הראש של הכלה הדתית הוא כיסוי אטום. שלא כמו כיסוי הראש, ההינומה של הכלה החילונית, דרך כיסוי הראש הזה לא ניתן לראות את ראשה של הכלה כלל, אלא לנחש, ובעיקר לקוות, שזו היא, אכן שם. עם כיסוי הראש האטום הזה צועדת הכלה אל החופה, כשהיא מובלת לשם בבטחה. רק בטקס החופה עצמו, כשהחתן מושיט לעברה את הכוס, כדי ללגום ממנה, מוסרת חלקית ההינומה ואפשר לזהות את הכלה, שם מתחת. בתום הטקס אתם כאורחים תוכלו לראות אותה ללא כיסוי הראש הזה, עתה כשהיא אישה נשואה.
ההתייחדות
עכשיו מגיע שלב נוסף וחשוב באירוע – שלב ההתייחדות. בכל חתונה דתית וחרדית תגלו שהשלב הזה הוא אולי אחד השלבים החשובים באירוע עצמו ולא בכדי. בתום החופה ולאחר הקראת הכתובה, יצעדו בני הזוג לעבר חדר מיוחד באולם – חדר הייחוד. שם הם יוכלו ליהנות זה מחברתו של זו, רגע לפני שמצטרפים לקהל המוזמנים ומתחילים בחגיגה הגדולה.
אוכל ומוסיקה טובה
עכשיו, מתחיל כל הכייף. בשלב הזה של האירוע תגלו שגם כאן המוסיקה והאוכל הם חלק חשוב ומרכזי מאד. הקייטרינג המשובח (אם כי, כשר למהדרין כמובן) יקשט את השולחנות והמוסיקה שתשמע ברקע תהיה וודאי באחריותו של הדיג'יי שהוזמן למקום. לחילופין זו יכולה להיות גם להקה חסידית שעושה שמח ודואגת להקפיץ את הקהל.