5 טיפים להנקה בלילה
31.01.18 / 21:53
הנקה מדי לילה עלולה לגרום להצטברות של עייפות, תסכול ועוגמת נפש. מצד שני, יש דרכים להתמודד עם האתגר ולפחות 5 טיפים שאת חייבת להכיר
ארגון הבריאות העולמי ממליץ על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה לפחות. עם זאת, סקר שנערך בשנת 2016 גילה ש-1 מתוך כל 10 אימהות טריות לא מעוניינות או מתקשות להניק. בנוסף, סקר שערך משרד הבריאות בשנת 2012 הראה כיצד 88% מהנשים הביעו לפני הלידה כוונה להניק, אך חצי שנה לאחר הלידה נמצא כי רק 22% עשו זאת כמקור התזונה הבלעדי של ילדיהן.
הסיבה לאחוזי הנטישה הגבוהים ולתסכול של נשים מיניקות קשורה לפגיעה באיכות החיים. על אף היתרונות של חופשת לידה והעובדה שהאם נמצאת בבית עם התינוק, הלילות כבר לא אותו דבר והנקה בלילה היא אתגר בפני עצמו. אז איך עושים זאת בצורה נכונה? הנה 5 טיפים:
1. התחילי בחדר הלידה
הנקה היא המשך ישיר של ההריון והלידה וחשוב להתחיל כבר בחדר הלידה. מומלץ לבקש מהמיילדת להניק בחצי השעה הראשונה לאחר הלידה, להתעקש על כך שהתינוק ישהה לידך במחלקה עם ביות מלא ולנצל את הזמן כדי להכיר טוב יותר את הצרכים שלו.
2. אל תניקי לפי לוח זמנים
הטעות הנפוצה היא לנסות להקל על הנקה בלילה באמצעות קביעת לוח זמנים. תינוקות בחודשים הראשונים לחייהם לא ממש מספיקים לפתח שגרה, מה גם שיש הבדלים בין כל תינוק ובין היום והלילה. האמיני באינטואיציה שלך ואל תניקי לפי לוח זמנים או המלצות של חברות, שכנות ובני משפחה.
3. פני עצמך ממטלות
שבועיים לפחות אחרי הלידה את לא צריכה לעשות שום דבר אחר מאשר להניק את התינוק ולהיות לידו. זה לא הזמן להשלים מטלות בעבודה, לסיים לקרוא ספר או להתחיל סדרה בטלוויזיה. פני את עצמך מכל מטלה אחרת וודאי שאת מגיעה לשעות הערב והלילה עם מקסימום אנרגיה ומוטיבציה. זה יעזור לך לא להישבר ובעיקר יעביר אנרגיות חיוביות כלפי התינוק.
4. נוחי במהלך היום
עוד טעות שכיחה בקרב אימהות טריות נובעת מהעובדה שהן רוצות לכאורה לנצל את שעות הערות של היום, בעוד בפועל התינוק לא מכיר בזה. עלייך לנצל את שעות היום כדי לנוח ולישון בכל פעם שבה התינוק עצמו ישן. מנוחה בשעות היום תעזור לגוף שלך לייצר חלב ותקצר את משך ההנקה גם בלילה.
5. אל תתביישי לפנות לעזרה
הנקה היא לא פעולה כל כך טבעית ופשוטה. אין סיבה לצבור תסכול ועוגמת נפש בגלל חוסר יכולת פיזית להניק, ותמיד אפשר לפנות לעזרה. ניתן לקבל מידע מקופות החולים, מיועצות הנקה פרטיות ומכל מי שיש לה מספיק ניסיון עם הנושא – העיקר שתרגישי בנוח ותדעי שאת עושה את הדבר הנכון.