כל מה שצריך לדעת לפני פתיחת חנות אינטרנטית
06.12.17 / 00:04
אנו חיים כיום בעולם דיגיטלי ומקוון ודרך רשת האינטרנט יכולים לקבל או לקנות כל דבר שדרוש לנו.
ניתן לבצע פעולות בחשבון הבנק, להזמין תור לרופא ולרכוש מוצרים ופריטים עבור כל תחומי החיים. עבור הגולש הממוצע נראה שקל מאד לנהל חנות מקוונת ושאין בכך הרבה עבודה. חשוב לדעת שההיפך הוא הנכון, שכן הקמה, פתיחה וניהול שוטף של חנות וירטואלית הם משימות מאתגרות שגוזלות זמן רב וצריך לא מעט ידע וניסיון בשביל לבצע אותן כמו שצריך וגם להרוויח כסף, כמובן.
כאמור, יש הרבה מאד מה לדעת על מנת להקים חנות אינטרנטית איכותית, כזאת שתביא גם גולשים ולקוחות. המטרה בסופו של דבר היא למכור מוצריך ולהרוויח כסף ורק עבודת הכנה נכונה ויסודית תתרום לכך. חשוב לדעת שההכנות המקדימות כוללות לא מעט פעולות בכמה תחומים ומישורים:
-
הכנת מלאי של מוצרים בכמות מספקת וטיוטה של תיאורי המוצרים והמחירים שבהם יימכרו.
-
הקמת אתר החנות - כאן מדובר על כמה דברים שונים - יש את הצד הטכני של הקמת אתר אינטרנט הכולל את אפשרות הרכישה המקוונת ואפשרויות סליקה וחיוב שונות ויש את הצד של אפיון העיצוב והשפה, כלומר כל הנושא החזותי שצריך להיות קשור לשפה העיצובית של בית העסק.
-
פתיחת עסק ברשויות המיסים והפיננסים של המדינה על מנת שהעסק יהיה חוקי, יפעל בצורה מסודרת ובכלל זה גם יוכל להנפיק מסמכים עסקיים ומסחריים.
-
יש לבצע פעולות של שיווק ופרסום בערוצים שונים על מנת להביא לידיעת לקוחות פוטנציאליים את דבר הקמתה של החנות. יש הממליצים לבצע פעולות אלה עוד בטרם עליית אתר החנות לאוויר.
-
בניית אסטרטגיית השיווק והפרסום של החנות לטווח ארוך.
תפעול שוטף של חנות אינטרנטית
חובה לדעת שהקמת חנות לא נגמרת בהקמתה בלבד. יש פעולות רבות שצריך לבצע על בסיס יומיומי, קבוע ושגרתי ולמעשה ללא הפסקה. פעולות של שיווק או פרסום מבצעים, חידוש המלאי, הגשת דו"חות על הכנסות העסק למס הכנסה או מע"מ, במידת הצורך יש להעסיק עובדים בחנות ולעשות את כל מה שדרוש לשם העסקה בטוחה וחוקית ועוד. אנשים רבים חושבים בטעות שאתר החנות מתפעל את עצמו ואין הם צריכים להתערב - כשבפועל בעצם - אין זה כך כלל וכלל.
דבר נוסף וחשוב שלעיתים קרובות נעלם מהתודעה של אנשים רבים הוא הנושא של מערך שירות לקוחות. אנשים אוהבים ורוצים כל הזמן לדעת מה הסטטוס של הזמנות שביצעו ולא תמיד הם יכולים או רוצים לעשות זאת בעצמם דרך האתר. בנוסף לכך, יש לקחת בחשבון שהמוצרים שיימכרו באתר עשויים למצוא חן בעיני אנשים שלא סומכים על מערכות אלקטרוניות לצורך רכישה ולא ירצו לרכוש באופן מקוון. הם יעדיפו ליצור קשר טלפוני וכך לבצע את ההזמנה. חשוב שיהיה לכך מענה מצד בעל החנות.
דברים נוספים שחשוב לדעת לפני שמחליטים לפתוח חנות אינטרנטית
במידה ואין ביטחון שיש את כל הידע הדרוש לשם פתיחת החנות באופן מקצועי ביותר - מומלץ שלא לעשות זאת לבד. רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע מעולם האינטרנט, שיש להם ניסיון והכרות מעמיקה עם עולם המכירות המקוונות והם יכולים לתת עצות וטיפים רבים ומועילים על מנת לשפר את התהליך ולוודא שההקמה ודרך ההתנהלות מתבצעות על הצד הטוב ביותר האפשרי. כך אפשר לצאת לדרך עם ליווי ועם הזמן ורכישת הניסיון והמיומנות - להמשיך באופן עצמאי עם חנות שכבר פועלת ויש לה קהל לקוחות נאמן.