חמישה מיתוסים בנוגע לבריחת שתן
17.08.17 / 08:24
ישנן הרבה תפיסות מוטעות בנוגע לבריחת שתן. יכול להיות קשה לדעת מה האמת לגבי התופעה. אז, בין אם אתה סובל מבריחת שתן או מטפל באדם שסובל מהתופעה, הנה הזדמנות לבדוק כמה מיתוסים לא נכונים כדי לשמור את העובדות בראש.
לצורך הכנת הכתבה פנינו לאתר עזר נאמן המתמחה בפתרונות לבריחת שתן כגון: חיתולים למבוגרים, מוצרי ספיגה, תחתונים סופגים ועוד – שיפריכו לנו את המיתוסים כולל הסבר:
1.מיתוס: כדי למנוע דליפת שתן, אל תשתו הרבה מים
המציאות: עדיין חשוב מאוד לצרוך מספיק נוזלים על מנת שלא להתייבש. במקום, שיקלו לשתות מים בפעמים בהם אתם יודעים שתהיה לכם גישה קלה לשירותים קרובים. כמו כן, מומלץ עבור אנשים עם בריחת שתן להגביל את צריכת המזונות והמשקאות שיכולים להחריף סימפטומים של בריחת שתן, כמו משקאות אלכוהוליים, משקאות המכילים קפאין ומאכלים חומציים.
2.מיתוס: ניתוח הוא האפשרות היחידה לטפל בבריחת שתן
המציאות: בנוסף לניתוח, ישנן גם אפשרויות טיפול אחרות עבור בריחת שתן, כולל תרופות, פעילות גופנית, שינויים בתזונה ושינוי באורח החיים. מומלץ להתייעץ עם הרופא על מנת לשקול את דרכי הטיפול המתאימות במיוחד עבורך.
3.מיתוס: בריחה או דליפה של שתן זה לא משהו שצריך לדבר עליו עם הרופא
המציאות: למרות שעלולים להרגיש נבוכים לדון בשליטה בסוגרים עם הרופא, חשוב להתייעץ איתו בנושא, כיוון שבריחת שתן עלולה להצביע על מצב גופני רציני יותר. הרופא יכול להציע אפשרויות טיפול, לרשום תרופות או להפנות למומחה ספציפי, במידה וזה נדרש.
4.מיתוס: חיתולים למבוגרים או אביזרים סניטריים הם האופציה היחידה למבוגרים עם בריחת שתן.
המציאות: אתם לא מחויבים למוצרים חד פעמיים. כיום ישנן אלטרנטיבות כמו תחתונים אמיתיים שמציעים הגנה מובנית למשך כל היום. הם נוחים, נראים ומרגישים כמו תחתונים רגילים, ומספקים הגנה מצוינת מפני דליפות.
5.מיתוס: בריחת שתן מתרחשת רק בקרב קשישים
המציאות: בעוד בריחת שתן נפוצה אצל מבוגרים, היא יכולה להופיע בקרב גברים ונשים בכל גיל. בריחת שתן אצל נשים יכולה להתרחש במהלך ומיד אחרי ההיריון. בנוסף, מספר בעיות בריאותיות אחרות קשורות עם בריחת שתן, כולל סרטן השחלות, סרטן הערמונית, טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון ומחלת אלצהיימר. ישנם כעשרות אלפי ישראלים החיים עם רמה מסוימת של בריחת שתן.
יש לכם שאלות נוספות? ניתן לפנות לאתר עזר נאמן