מחקר ישראלי חדש קובע: אספירין יעיל נגד קורונה



על פי תוצאות המחקר, הכדור הפחית בכ-30% את הסיכון להדבקה בנגיף ואת חומרת המחלה. התברר גם שמשך המחלה אצל נוטלי אספירין היה קצר ביומיים-שלושה לעומת מי שלא נטלו את כדור. מומחה לרפואת משפחה: "אספירין הוא חד משמעית גורם מגן"

אילוסטרציה: HeungSoon from Pixabay

מחקר שנערך בקופת חולים לאומית, בבית החולים ברזילי ובאוניברסיטת בר אילן מצא כי מי שנטלו אספירין היו בסיכון נמוך ב-29% להידבק בקורונה בהשוואה למי שלא נטלו - כך מפרסמת הבוקר (ד') כתבת הבריאות של "ישראל היום", מיטל יסעור בית-אור. התברר גם שמשך המחלה אצל נוטלי אספירין היה קצר ביומיים-שלושה לעומת מי שלא נטלו אספירין.

המחקר הקיף 10,477 מבוטחי לאומית שעשו בדיקות קורונה במהלך הגל הראשון. עוד נמצא במחקר כי בקרב מי שאושפזו עם קורונה, שיעור התמותה היה נמוך יותר בקרב מי שנטלו אספירין (14%) לעומת מי שלא נטלו (19%).

ד"ר אילן גרין, מ"מ מנהל המחלקה לרפואת המשפחה בלאומית אמר כי: "מצאנו שאספירין הוא חד־משמעית גורם מגן. הכדור השפיע גם על משך המחלה וגם על חומרת המחלה ואפילו על התמותה".

לדבריו, "גם בעידן החיסונים עדיין יש לכך משמעות. ראשית, משום שלא כל האוכלוסייה התחסנה וזה בוודאי נוגע אליהם. שנית, יש פרק זמן שעובר עד שהחיסון משפיע, ונוסף על כך, החיסון לא יעיל ב-100%. ההגנה היא 95% אך לא מלאה, ואספירין יכול להוות נדבך נוסף בהגנה".

השימוש באספירין היה פופולרי מאוד במהלך מגיפת השפעת הספרדית ב־1918, אז האמינו שהוא יכול לסייע במניעת הדבקה. האמונה הזו הוכחה כנכונה כמה עשורים לאחר מכן, כאשר מחקרים הדגימו את יעילות התרופה כנגד נגיפי RNA.

מחקרים אלו הראו כי נוסף על השפעותיו האנטי-דלקתיות הידועות, אספירין יכול לווסת את התגובות החיסוניות ומאפשר למערכת החיסון להילחם בזיהומים נגיפיים.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה