הטרנד החדש לימי כיף לעובדים
10.07.18 / 19:19
פעם, כשרצו לפנק את העובדים היו נותנים להם קופון הנחה לחנות או למסג'.
לא הייתה משמעות, שלא לומר לא היה מספיק ידע, בנוגע לערך המוסף שיש להוצאה קולקטיבית של כל העובדים מחוץ למשרד, והעובדה שבנעימות ותוך כדי משחק אפשר ליישב סכסוכים, לצ'פר עובדים שמגלים מנהיגות ונאמנות ולקרב בין דרגים שונים. אז ימי כיף הם בהחלט משב של אוויר שנדרש גם לעובדים וגם למנהלים, שצריכים את העובדים שלהם מרוכזים ושמחים, אבל חשוב לקבל טיפים איך לבנות יום גיבוש כזה שאכן יהיה מהנה ומגבש, ולא סבל או שיעמום שעוד יותר מוסיף לתחושת המיאוס של העובדים.
הדגש בימי כיף כיום – קודם כל חושבים על העובדים
פעם היה נהוג לחשוב, שיום כיף הוא לא רק בשביל העובדים, אלא גם בשביל המנהלים והחברה עצמה. הצורך העיקרי היה גיבוש העובדים במטרה להעניק לחברה כוח עבודה טוב וממוקד יותר. ברור שגם כיום זה חלק מהבריף, אבל לצד שילוב הערכים שתורמים לחברה, מפתחים גם פעילויות שמטרתן לשמח ולהעשיר את העובדים, בשביל הנפש, האיזון ושמחת החיים שלהם. גם בארגונים בהם המשכורות טובות ויש נאמנות גבוהה של עובדים למקום עבודתם, קיימת דעיכה טבעית ועייפות החומר של עובדים - והעייפות הזו לא רק שלא תורמת לעבודה, אלא גם מזיקה לה. לעובדים תשושים נפשית אין את אותה סבלנות ללקוחות שהם מוצאים בעצמם בימים של שמחה, אין להם את המרץ והאנרגיה להפוך עולמות בכדי לסגור עסקה או בשביל לשמר לקוח. התוצאה היא אף פעם לא לטובת מנהלי החברה. יום כיף באמצע השבוע הוא ריענון מדהים לעובדים. מעבר לעובדה שבמקום לבוא לעבודה הם מגיעים למקום מקסים, אוכלים מתפנקים ומועסקים בשלל פעילויות מהנות – זו ההרגשה שמישהו שם למעלה בחברה פשוט רוצה שיהיה להם טוב. שהוא רואה אותם. שהוא לא עיוור לנאמנות שלהם, לשעות המרובות, לעבודה הקשה.
ימי כיף סטייל 2018: לפתור בעיות באמצעות המירוץ למיליון
חברות הפקה מקצועיות מציבות לעצמן כמה מטרות: מטרה ראשונה היא חיבור והיכרות בין עובדים שביום יום לא עובדים ביחד, אולי אפילו לא מכירים אלה את אלה, מציאת פתרונות לקשיים יומיומיים שעולים בעבודה, והתגברות על מכשולים אישיים כמו ריבים, סכסוכים ובעיות בין עובדים, בין מנהלים, ואלה מול אלה. משחק אסטרטגי ומלא אדרנלין כמו המירוץ למיליון, שמשלב גם הפעלות גופניות וגם הפעלה של הראש, מצריך עבודת צוות כדי לנצח, ומאפשר לעובדים הרבה מאד רגעים של התרוממות רוח, צחוק והנאה, שמחברים ביניהם וגם תורמים לשיתוף הפעולה שלהם לאחר מכן במשרד. מעבר לכל אלה, עובדים שחוו התרגשות ושמחה ביום כיף חוזרים לעבודה שלהם עם "דלק" לעוד כמה חודשים של עבודה מתגמלת, וממתינים בכיף ליום הגיבוש הבא מתוך ידיעה שזה תמיד מוצלח ומהנה.
תמיד קלאסי: לגלות את הגליל, את האמנות ואת האוכל
חלק מפעילות הגיבוש מתרחשת קרוב לאיזור המגורים והעבודה, אך חלק ניכר מתרחש בנופים הירוקים והפתוחים של הצפון, שם אפשר לשלב גם פעילויות של ספורט אקסטרים כמו נהיגה על ג'יפים, שייט, ועוד – יחד עם פעילויות קולינריות שכוללות פיקניקים מפנקים, סיורי שווקים, טעימות של יין, סקירות תרבותיות ועוד. יום כיף לעובדים בצפון טומן בחובו התרגשות שדומה כמעט ליציאה לחו"ל: זה שונה, זה חדש, העובדים נוסעים למקומות שלא היו בהם קודם ולא הכירו, אוכלים במסעדות עם מטעמים שונים וחדשים לחיך ונהנים מפעילויות חדשות ומהנות שלרוב לא קיימות ליד הבית.