יותר תלמידות לפיזיקה ומדעי המחשב בראשון לציון

$(function(){setImageBanner('b814d2ab-c927-4789-b57b-8706a2647f70','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,43305,'Image','');})

הידעתם שבכל כיתת מחשבים בתיכון רק שליש מהתלמידים הן בנות? ושנשים מהוות 8% בלבד מכלל המועסקים בתחום התוכנה בארץ? * המיזם אליסקוד מסכם שנה שנייה בראשון לציון עם למעלה מ-200 ילדות מבתי ספר יסודיים בעיר שהשתתפו בסדנאות, סיורים, ימי העשרה, קורסים קצרים, ואף מסלול הכשרה מקצועי

תלמידות נוטות לבחור פחות במקצועות מדעיים שקשורים לתעשיית ההיי־טק. כך למשל רק 37% בוחרות ללמוד חמש יחידות לימוד בפיזיקה ו–31% בוחרות ללמוד חמש יחידות מדעי המחשב. את הנתונים האלו אפשר וצריך לשנות. המשרד לקידום מעמד הנשים בעיריית ראשון לציון קידם את המיזם אליסקוד המבקש לעודד תלמידות להתמודד עם המקצועות הראליים. המיזם החל לפני כשנתיים והשבוע הסתיים המחזור השני. בסך הכל למעלה מ-200 ילדות מבתי ספר יסודיים בעיר שהשתתפו בסדנאות, סיורים, ימי העשרה, קורסים קצרים, ואף מסלול הכשרה מקצועי.

לסיפורים הכי מעניינים בראשון לציון – הצטרפו לפייסבוק שלנו


המיזם, היחיד מסוגו בארץ, הוא פרי יוזמה של אנסטסיה אוצ'קובסקי, תושבת העיר, מהנדסת תוכנה במקצועה ואם לשלושה. שזכתה בפרס אשת העסקים המצטיינת בתחרות העסקים בבעלות נשים מטעם המשרד לקידום מעמד הנשים. המטרה לנתב כמה שיותר בנות ונערות החל מגיל צעיר ללימודי מחשבים, באמצעות חשיפה חיובית ומאתגרת לתחום. ההערכה היא כי שככל שנקדים לחשוף אותן למקצועות ולמיומנויות הטכנולוגיות , רבים הסיכויים שיבחרו בו כמקצוע לעתיד.


"האחריות שלנו היא להכשיר את דור העתיד של ילדות ונערות שרק ממתינות שיאתגרו אותן בטכנולוגיה וחדשנות" מסבירה לימור גור חברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד הנשים "אנחנו שמחים לשיתוף פעולה עם עמותת אליסקוד שמציבה בפני הצעירות את אתגרי המחר כבר היום".
בפרויקט העצמת נערות במחשוב השתתפו השנה עשר תלמידות תיכון כיתות י' משלושה תיכונים בעיר (גימנסיה ריאלית, ראשונים ורביבים), שלאחר הכשרה מקיפה התחלקו לזוגות ולקחו על עצמן, במסגרת מחויבות אישית, ליווי כיתות והדרכת תכנים פיתוח תוכנה. כל קבוצה קיבלה 6 תלמידות מכיתות ד'-ה'.


גולת הוכתרת של המיזם היא ה"לימודייה" – שבה מתמקדים בפיתוח חשיבה לוגית, שתתרום להתפתחות המקצועית והאישית של הנערות. התכנית השנתית מתקיימת אחת לשבוע על פני ארבע שנים, ומעניקה הכשרה מלאה בתחום מדעי המחשב, הסמכות מטעם מייקרוסופט ונקודות זכאות להשכלה גבוהה. חשוב להבהיר כי כל התכניות הן ללא תשלום ולא נדרש ידע מוקדם, צריך רק להירשם באתר ולהגיע ל"לימודיה".


יועצת ראש העירייה לקידום מעמד הנשים, איריס כגן, מציינת כי הפרויקט ימשיך גם לשנת הלימודים הבאה והצעירות ילמדו מבוא לפיתוח אתרי אינטרנט, בהמשך יעברו הסמכת מייקרוסופט, כאשר חלק זה של הלימודים מוכר בנקודות זכות באוניברסיטה הפתוחה. "למעשה, בהגעתן לתיכון – תהיה לנערות הזדמנות לחנוך תלמידות יסודי ממש כפי שחנכו אותן וכן להיכנס למסלול אקדמיה בתיכון במסגרת שיתוף פעולה של אליסקוד והאוניברסיטה הפתוחה".
אגב, ההצלחה של אליסקוד הגיעה גם ל"אוזני" גוגל. נציגת חברת הענק האמונה על פרויקט "מדע - זה עניין לבנות" שנועד לעודד ילדות ונערות לפנות לעולם המדע והמחשוב, החליטה על שיתוף פעולה עם אליסקוד, במסגרתו ישתתפו הבנות בתחרויות, כנסים ופרויקטים נוספים של גוגל. "נזרים עוד קצת מוטיבציה לפרויקט" אומרת אנסטסיה בסיפוק ובגאווה.

צילום: עיריית ראשון לציון


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה