איך להיגמל מ- 10 הרגלים רעים שתקופת הבידוד בבית מציפה



כסיסת ציפורניים, ליקוק שפתיים, שינה עם איפור, התעסקות רבה מידי בשיער, שימוש מוגזם בקרם לחות - כמעט כל אחד 'חוטא' בהם לפעמים. ירין שחף - מנהל בית הספר למקצועות האיפור הסטיילינג והתסרוקות - מסביר

צילום אבי משולם

  1. אמבטיה של לחות:

נשים רבות אובססיביות בשימוש בקרם לחות, עקב תחושה מוגזמת של יובש, ובוחרות דווקא בקרם סמיך שסותם את הנקבוביות. הן עלולות לגרום לעצמן מה שמכונה 'מיליה' – בליטות לבנות קטנות על הלחיים, ובמקומות אחרים בפנים. את עיקר הבעיות של שומן יתר אפשר לגלות באיזור ה-T של הפנים – האזורים הגבוהים של הפנים (רוחב המצח, אורך הפנים, האף והסנטר. יש להשתמש בקרם על בסיס מים, ואין להגזים בכמיות, בטח שלא באזור המדובר.

 

  1. שימוש במוצרי איפור פגי תוקף:

לכל מוצר איפור יש תאריך תפוגה: בשפתון – עד שנה, צלליות – עד שנה וחצי, מייק אפ – בין חצי שנה לשמונה חודשים. הזמנים נכונים מרגע הפתיחה של המוצרים (בגלל החשיפה לחמצן) ובתנאי שנשמרו במקום קריר, שאינו צובר לחות, כמו חדר אמבטיה לדוגמא.

 

  1. ליקוק השפתיים:

הרטבה מתמדת של השפתיים גורמת לקילוף העור ולסדיקתו. אם הפה יבש מאוד – לא יעזור להרטיב אותו ברוק, למרות שברגע שמלקקים אז ההרגשה משתפרת, כי כשהשפתיים מתייבשות, הן כבר יבשות יותר משהיו אילולא לוקקו, ואז נכנסים למעגל קסמים ורוצים ללקק אותן שוב. לען, מומלץ להחזיק תמיד שפתון לחות בהישג יד, ולהשתמש בו בכל פעם שחשים דחף להתלקק.

 

  1. שותפים לאיפור:

לא כדאי לשאול או להשאיל ליפסטיק בין דיירות הבית, מחשש להידבקות בהרפס, סימפלקס, או באימפטינגו.

 

  1. התעסקות עם השיער:

התעסקות דחופה עם השיער, בתקופה של מציאות לא מוכרת כמו זו שאנו נמצאים בה, היא הפרעה כפייתית הנובעת ממתח נפשי. התופעות המוכרות הם: גילגול תלתלים על האצבעות, תלישת קצוות שיער, סירוק מוגזם של הקרקפת, ואף תלישת הריסים. גבות וריסים שנתלשו יכולים לצמוח שוב ויכולים גם לא. ככל שעולה הגיל, כמות השיער דלילה יותר. אנשים שחוטאים בהתעסקות יתר עם השיער עושים זאת בד"כ באופן לא מודע.

 

  1. מתיחת שיער חזקה לאחור:

התסרוקת המכונה זנב סוס, מעודפת על נשים רבות ובעיקר על נשות הכושר. היא עלולה להזיק בטווח הזמן. שנים של משיכת שיער הדוק או גלגול על מברשת בפן גורמים לנסיגת קו השיער. גם הבהרות חזקות של צבע בשיער גורמות לנסיגת קו השיער. ניתן לאסוף את השיער בקוקו בתנאי שהוא לא מתוח מדי.

 

  1. שינה עם איפור:

לפני השינה, יש לנקות את הפנים והעיניים מהאיפור. במהלך היום גם מצטבר שומן וליכלוך על העור. חלקיקי מסקרה עלולים לזלוג לתוך העיניים. גם אם לא מתאפרים, מומלץ לרחוץ את הפנים בסבון.

 

  1. גזירת העור סביב הציפורניים:

העור הדק סביב הציפורניים קיים בכדי להגן עליהן מפני חיידקים. כשעושים מניקור, יש לחטא את המכשירים. הסיכון נע מהדבקות בשומות זיהומיות ועד הרפס. ההידבקות השכיחה ביותר היא בשומות זיהומיות.

 

  1. מצמוצי ומאמץ עיניים:

עיניים מכווצות ורביצה מוגזמת מול מסכים היא המתכון הבטוח להיווצרות קמטים סביב העיניים. המאמץ גורם להתקטמות טרום זמנה. גם האזור שמתחת לעיניים, השקעים קמיטים במיוחד והעור שם דק ועדין במיוחד. את קרם העיניים יש להניח בהטפחות ולא במשיכות.

 

  1. כסיסת ציפורניים:

הרגל מגונה זה עלול לגרום לזיהום של רקמת הציפורן הנגרם ע"י חיידקים או פטריות זעירות. כסיסת ציפורניים מעידה על מתח וחרדות. הפתרון הנכון למקרים חמורים הוא טיפול פסיכולוגי או שימוש בתכשיר 'מרה' שטעמו 'מזכיר' על ההרגל המגונה. היות שכסיסת ציפורניים היא לא מעט פעמים, הרגל אוטומטי ולא מודע, יש צורך בהחלפת הרגל תמורת הרגל אחר ופחות מזיק. כמו לדוגמא: אנשים נוטים לכסוס ציפורניים בלי לשים לב כשהם עסוקים בפעילות אחרת, כמו צפייה בטלוויזיה. ההמלצה: להעסיק את הידיים בפעילות אחרת, כמו שליחת הודעות בפון,  מישוש כדור גמיש או שרבוט על נייר. הרעיון הוא  להפסיק את הפעולה שבגללה החלה כסיסת הציפורנים מלכתחילה.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה