גל רביבו מייעץ: "מפות חום הן הכלי שהולך לשנות לכם את חוויית המשתמש באתר"



אין כמו אתר של עסק שמספק לנו את הסחורה – הוא מסודר, הוא מעוצב יפה, קל להבין מה נמצא איפה ואנחנו מקבלים את כל המידע שאנחנו צריכים ממש מול העיניים כדי לקנות את מה שאנחנו צריכים. מהצד של העסק, הם צריכים לדעת איך אנחנו הלקוחות מתנהגים כדי לשפר אותו ולהתאים אותו לצרכים שלנו, ואחת הדרכים לעשות את זה היא דרך מפות חום. אם קראתם את הכותרת ואתם קצת מבולבלים, גל רביבו יועץ שיווק ופרסום בדיגיטל כאן כדי לעשות סדר בעניינים.

canva

מפות חום – לא רק במטאורולוגיה

מפות חום הן כלי חזותי שמציג מידע באמצעות צבעים. "מכירים את הצבעים שיש תמיד מעל אזורים שונים בארץ כדי להראות שיש רוחות, גשמים או אוויר חם? אז בדיוק כזה", אומר גל רביבו , "אבל במקום מזג האוויר הצבעים השונים הם מידע שקשור לפעילות של הגולשים באתר. אם באזור מסוים באתר שלי יש צבע אדום – יש שם פעילות גדולה, ואם הצבע מתקרב יותר לכחול אז הלקוחות שלי לא מתעסקים באזור ההוא יותר מדי".

מבינים את הלקוחות דרך ההקלקות

מפת חום היא כלי מצוין שמראה לעסקים בדיוק איך הלקוחות מתנהגים באתר שלהם – איך הם עוברים ממקום אחד לאחר בתוכו, אם ואיפה הם נתקעים בדרך להשלמת רכישה, אילו טעויות הם עושים שמאריכות את הדרך שלהם, איך נראית בפועל הגלילה שלהם וגם בעיות טכניות. יש לא מעט חברות שמספקות כבר כלי כזה, עם דוחות מותאמים אישית ואינטגרציה עם מערכות שונות לניתוח נתונים. לחלק מהן יש גם פיצ'רים ממש מגניבים כמו זיהוי של "הקלקות זועמות", כלומר כשמשהו נתקע או לא מסתדר בצד של הלקוח והוא מנסה ללחוץ עליו הרבה פעמים מתוך תסכול כדי שיעבוד. זה נותן למידע הקשר אנושי שיכול לעזור מאוד למי שעומד מאחורי האתר לסדר ולתקן את מה שצריך כדי להנעים את החוויה.

הקלטת המשתמשים – אבל לא בקטע פולשני

הרעיון המרכזי מאחורי מפות חום לאתרים הוא הקלטה של השסנים של הגולשים באתר. גל מסביר: "ההקלטה היא אך ורק של ההתנהגות של הגולש כשהוא נמצא בתוך האתר, והתיעוד הוא רק של הפעולות שהוא עושה. הקלקות, גלילה, צפייה בתוכן – כל מה שהאתר ממילא יודע שהם עושים. ככה אפשר לקבל מידע גולמי על מה שהם עשו בתוך האתר וכמה זמן כל דבר לקח להם, וממנו אפשר להסיק מסקנות כמו טקסטים ארוכים מדי, עיצוב מבלבל או כפתורים שלא עובדים".

הטיפים של גל לשימוש במפות חום

קודם כול תבדקו שהכלי שאתם בוחרים בו מתאים לדרישות ולצרכים שלכם. לכל אחד מהם יש פיצ'רים אחרים ויש הרבה אפשרויות לבחור מביניהן. אחרי זה צריך לוודא שאתם מטמיעים את הקוד ב-Header של האתר, ולהגדיר בדיוק באילו דפים הוא הולך לפעול ואיפה לא מעניין אתכם לעקוב אחרי המשתמשים. זה יעזור לכם להתמקד בדפים רלוונטיים.

כמובן, אל תשכחו לוודא שהמפה מותאמת לתקנות הפרטיות GDPR ולמדיניות פרטיות אצלכם באתר. לרובם לא תהיה בעיה עם זה, אבל עדיין צריך להיות שקופים ואמינים עבור מי שזה מפריע לו. אחרי זה כל מה שנשאר לכם לעשות זה לנתח את הנתונים, לתעד שינויים ולראות את ההשפעה בהתנהגות הגולשים לאורך זמן.

סיכום

לפי יועץ השיווק גל רביבו, מפות חום יכולות להיות כלי מעולה לניתוח חוויית המשתמש באתר, והצבעים היפים שהן יוצרות הם באמת מידע חשוב שהעסקים יכולים לנצל כדי לשפר את המראה של האתר ואת השימושיות שלו.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה