29.01.25 / 11:43
![](/dyncontent/2025/2/16/77ab1e6e-69b2-417e-9944-9a4c3f41e4cb.jpg)
תביעה עתק על איחור במסירת דירות, על סך 4.8 מיליון שקלים, שהוגשה נגד זרוע ההשקעות של חברת הנדל"ן 'רוטשטיין בניה', הסתיימה לאחרונה בפשרה בסך 500 אלף שקל בלבד. את חברת 'רוטשטיין' ייצג עו"ד עמנואל יוזוק ממשרד עורכי הדין יוזוק-מלכין.
התביעה הוגשה על ידי חברת בנייה שהוקמה רק לצורך הפרויקט ונקראה על שם הגוש חלקה בה הוקם. החברה רכשה את הקרקע בשכונת "חלום ראשון" בראשון לציון – והתקשרה עם חברת רוטשטיין בעסקת קומבינציה לבניית 3 בנייני דירות במקום.
לפי החוק, אם עוברים 60 ימים מהמועד החוזי ולא נמסרה הדירה, הרוכשים או בעלי הזכויות בקרקע זכאים לפיצוי בגובה 150% משכר דירה באזור, עבור כל חודש של איחור, החל מהיום הראשון.
![עו''ד עמנואל יוזוק - למייל - צלם גיא גואטה](/dyncontent/2025/1/29/5fde2168-1ab8-4489-a9d0-5a86e74a1dd5.jpg)
מנגד, חברת 'רוטשטיין', שיוצגה ע"י עו"ד עמנואל יוזוק, הבהירה כי על פי ההסכם הקיים, האיחור אמור להיספר רק לאחר קבלת כלל האישורים הנחוצים (לרבות היתר בנייה ו"צו התחלת עבודות").
לדברי עו"ד יוזוק, בהסכם נקבע כי אם היתר הבנייה לא יינתן בזמן, לתובעת שמורה הזכות לבטל את החוזה – אך היא בחרה שלא לממש זכות זו – למרות האיחור החריג במתן ההיתרים. לפיכך, לטענת חברת 'רוטשטיין', לא נוצרה עילה ממשית לפיצוי בגין התקופה שקדמה לקבלת ההיתר והאישורים, ובמהלך העבודות עצמן לא חרגה החברה מלוחות הזמנים שהוקצו לה.
לדברי עו"ד יוזוק, מדובר על עיכובים משמעותיים שפגעו בכלל ענף הבנייה בישראל, שהעיקרי בהם הייתה מגפת הקורונה, אשר פגעה משמעותית במנגנוני רישוי הבנייה במדינה, הקשתה על זמינות כוח אדם באתרי הבנייה, ועקבה משמעותית אספקת חומרי בנייה חיוניים.
לדברי עו"ד יוזוק, בהסכם בין הצדדים צוין גורמים שונים וביניהם "כוח עליון", עשויים לדחות את מועד המסירה הסופי, ללא חובה לפצות את בעלי הדירות על דחייה שכזו.
לגבי טענות החברה על שינויים בחנייה ובחימום הרצפתי בדירות, טען עו"ד יוזוק, שהשינויים בחניות נעשו לבקשת התובעת וכדי להימנע מהליכים תכנוניים יקרים יותר, בעוד החימום התת-רצפתי ניתן לבעלי דירות אחרים, על פי ההסכם, כרכיב שדרוג בתוספת תשלום.
לאחר הגשת התביעה וכתב ההגנה, החלו דיונים בתביעה בביהמ"ש המחוזי בתל אביב. הצדדים קיבלו את הצעת השופט לקבל את הכרעתו בסכסוך לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, אשר מאפשר לבית המשפט להכריע במחלוקת מבלי לנמק בפירוט, ובהתאם לפיצוי על פי טווח סכומים שהוסכם מראש בין הצדדים. מתווה זה מאפשר לשופט להחליט למעשה על סכום פיצוי בתוך גבולות ידועים, בלי לפרסם נימוקים מפורטים – במטרה לזרז את ההליך ולהגיע להסכמה שסוגרת את הסכסוך. הצדדים מצדם, מגדרים את הנזק והרווח שלהם מראש.
במסגרת הפשרה שנחתמה בפני כב' השופט יעקב שקד, חויבה חברת 'רוטשטיין' לשלם לתובעת 500 אלף שקל, ללא צו להוצאות המהווים כ-10% בלבד מסכום התביעה.
לדברי עו"ד עמנואל יוזוק "הליך הפשרה חסך את הסיכונים והעלויות הכרוכים בהמשך התדיינות, והביא לתוצאה הוגנת, תוך צמצום של 90% בפיצוי ביחס לגובה התביעה".
עו"ד עמנואל יוזוק ועו"ד רון מלכין ממשרד עורכי הדין יוזוק-מלכין ושות' https://oym.co.il מתמחים בעסקאות מקרקעין, התחדשות עירונית וייצוג חברות ובודדים בסוגיות משפטיות בתחום הנדל"ן. המשרד נמנה בשנים האחרונות עם משרדי עורכי הדין המובילים בתחום ההתחדשות העירונית בישראל, על פי דירוג Dun's 100 של חברת 'דן אנד ברדסטריט'. הניסיון הרב של המשרד בפרויקטים ובהליכים משפטיים, הן בייצוג יזמים והן בייצוג דיירים, מאפשר לו להעניק שירות מקצועי ויעיל ולקדם פרויקטים במסלול המהיר והבטוח ביותר עבור לקוחותיו.