רכבת ישראל בפיילוט לשיפור השירות והבטיחות לנוסעים עם מוגבלות בראייה



כחלק מהפיילוט מותקנים אמצעים טכנולוגיים אשר מסייעים להתמצאות עצמאית בסביבת התחנה של נוסעים עם מוגבלות בראייה

קרדיט: רכבת ישראל

מידי שנה נוסעים ברכבת ישראל כ-70 אלף נוסעים עם מוגבלויות, ביניהם אלפים רבים עם מוגבלות בראייה. נוסעים אשר מתאמים נסיעה מלווים על פי בקשתם על ידי דיילי נגישות לאורך כל שהייתם ברכבת, מהכניסה לתחנה, דרך הנסיעה בקרון, ועד הירידה בתחנת היעד. 

לאור הגידול בכמות הנסיעות של נוסעים עם מוגבלויות, ובמטרה לשפר את הנגישות וחוויית הנסיעה, הרכבת ממשיכה להשקיע מאמצים ומשאבים בחיפוש אחר טכנולוגיות נגישות חדישות ומתקדמות שיאפשרו שיפור חוויית הנוסע.

כחלק מכך, יצאה הרכבת לביצוע של פיילוט במסגרתו מותקנים אמצעים טכנולוגיים אשר מסייעים להתמצאות עצמאית בסביבת התחנה של נוסעים עם מוגבלות בראייה.

אמצעי ההכוונה מותקנים בטלפון הסלולארי של הנוסע, נכנסים לפעולה כבר עם התקרבותו של הנוסע לכניסה לתחנה, מלווה אותו בזמן ביקורו בתחנה, ומכווין אותו במידת הצורך לכיוון השירותים, לעמדת המודיעין, או לשימוש בשירותי דוכן המזון והשתייה בתחנה. 

בנוסף, אם מעוניין הנוסע לקבל מידע, לשאול שאלה או להיעזר באיש צוות, יכול הנוסע להתקשר דרך האפליקציה התומכת בקלות ישירות למוקד שירות הלקוחות של הרכבת.

בשבועות האחרונים התנסו מאות כבדי ראייה ועיוורים בפיילוט במסגרתו גם ענו על סקרים שמטרתם לשפר את השירות המדובר, מתוך כוונה לצאת למכרז במסגרתו ירושתו תחנות הרכבת באמצעי ההכוונה שייבחר. 

מרכבת ישראל נמסר: "הרכבת הינה גוף התחבורה הציבורית המוביל בנגישות, המפעיל כ-70 תחנות מונגשות באופן מלא, וכ-600 רכבות נוסעים מידי יום בהן קיים קרון נגיש. במסגרת השירות, משדרגת הרכבת באופן קבוע את מאפייני הנגישות בתחנות, כגון התקנת מפות נגישות, שלטים מונגשים, ליווי נוסעים, הדרכות של עובדי הרכבת, ומוקד טלפוני ייעודי המתאם ומלווה את הנוסעים".


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה