מה לעשות עם אלבומי התמונות?
25.11.17 / 19:31
"התמונות שבאלבום ילדות בלתי נגמרת", שר חיים משה בשירו הידוע ומצליח להעביר בדימוי קולע אחד את המרכזיות של אלבום התמונות המשפחתי בחיינו.
רק שהדימוי הזה כבר לא נכון. כבר שנה20 שכמעט אף אחד לא מצלם בפילם. הטכנולוגיה הדיגיטלית הצליחה להשוות ואפילו לעבור את האיכות של 'סרט הצילום' והאופציות שהיא פותחת לעיבוד תמונה, זמינות וחיסכון במקום וזמן היא פשוט בלתי נתפסת. דור הילדים שנולד היום הוא כבר תוצר של משפחות עם תודעה דיגיטלית – חסל סדר אלבומי התמונות. אבל לבו של הזיכרון המשפחתי שחלקו הונצח לפני יותר ממאה שנים עדיין שוכב באלבומי התמונות. אז מה עושים עם זה?
הפתרון: סריקת אלבומי תמונות
איך אפשר לשמר את הזיכרון המשפחתי ובאותה נשימה לשמור על אופן ההתנהלות הרגיל? איך ניתן להפוך את המידע האצור באלבומי התמונות למשהו זמין שאפשר לשלוף ואפילו לשתף?
הפתרון המסתמן הוא סריקת אלבומי התמונות והסבת התמונות לפורמט דיגיטלי. היתרונות הגלומים בכך רבים:
-
גמישות: ברגע שתמונה ישנה קיימת בפורמט דיגיטלי היא תמונה דיגיטלית לכל דבר. עכשיו אפשר לעשות לה עיבוד דיגיטלי. תמיד רציתם לרטש לסבתא את הצורה? עכשיו אתם יכולים.
-
זמינות: סרקתם את אלבום התמונות המשפחתי? עכשיו אתם יכולים לשים את תמונות הילדות שלכם בטיים ליין של פייסבוק, לעלות אותן לאינסטגרם או להשתמש בהן כתמונת קאבר לסמרטפון. רציתם תוך שיחה עם חבר להציג תמונה של אבא במדי צנחן? פשוט תראו לו.
-
חיסכון במקום: משפחה ממוצעת צוברת תוך שלושה דורות אלבומי ספרים שיכולים למלא ארון ספרים שלם. אם תסרקו את כל התמונות בארון הספרים הזה, תוכלו בקלות לשמור אותן בזיכרון של סמרטפון מודרני ממוצע. עכשיו תעשו את החשבון.
המסקנה מתבקשת: סריקת אלבומי תמונות זה צעד חכם שיכול גם להעשיר את מדורת השבט של כל משפחה ומשפחה. חשוב לציין שישנם רבים המציעים את השירות הזה. כיצד נבחר? בגדול מומלץ לחפש המלצות ברשת וכמובן לוודא שמי שמציע את סריקת אלבומי תמונות מחזיק בציוד סריקה ראוי ויודע להשתמש בו כהלכה. מחיר הוא גם פרמטר, אבל לא מומלץ ללכת ישר על ההצעה הזולה, לאור פערי האיכות בציוד, ובטכנאים שמבצעים את הסריקה. סריקה טובה היא כזו בה כל תמונה נסרקת בנפרד ומקבלת טיפול מיוחד; זה לוקח זמן, ידע ולכן יש לזה משמעות במחיר, הצעה זולה עלולה להתגלות כמקרה קלאסי בו על הזול משלמים ביוקר.