הותר לפרסום: רוני יצחקי ומנור גינדי נעצרו בחשד למתן שוחד לעו"ד רועי בר



הותר לפרסום: מנור גינדי ושותפו אורי לוי, מבעלי גינדי השקעות, והיזמים רון יצחקי, בעלי קבוצת יצחקי השקעות, ומישאל יצחקי, בעלי חברת מגדלי מירב, הם הקבלנים שנעצרו שלשום (ב') בחשד כי נתנו טובות הנאה לעו"ד רועי בר, שעה ששימש כיועמ"ש של העיריות רחובות וראשל"צ כדי שיקדם את עניינם.

מעצרם של 5 הקבלנים הוארך בהסכמה ביום אחד ואתמול (ג') הם שוחררו למעצר בית בן שבוע תחת תנאים מגבילים, בהם הרחקה ממשרדי העיריות ראשל"צ ורחובות וכן ממוסדות התכנון שלהן. קבלן נוסף שנעצר בפרשה שוחרר על ידי המשטרה ולא הובא בפני שופט. המשטרה תשחרר היום (ד') את עו"ד רועי בר בתנאים מגבילים. בר, שמעצרו הוארך בתחילה עד מחר, יובא לבית המשפט לצורך שחרורו. במשטרה ציינו כי השחרור המוקדפ מבוסס על "איזון ראוי בין צרכי החקירה וזכויות החשודים ואינו קשור להתפחות החקירה או לתשית הראייתית עליה ביסס בית המשפט את החלטתו להאריך את מעצרו".

 
מנור גינדי: "שמי שורבב בטעות לפרשה"לצפייה בכתבה מערוץ הוידיאו

בדיון שהתקיים ביום שני בבית משפט השלום בכפר סבא, בפני השופט מיכאל קרשן, ביקשו באי כוחם של החשודים שלא לפרסם את שמם, שכן הפרסום יגרום להם נזק בלתי הפיך. "התאגיד שבראשו עומד מר גינדי", אמר בדיון בא כוחו, עו"ד אילן סופר, "זו קבוצה, המורכבת ממספר חברות עצמאיות כל אחת בפני עצמה. הוא עומד בראשה של חברת גינדי השקעות, שכידוע היא משווקת מאות רבות של דירות ולא צריך לומר זאת. קיים חשש גדול שפרסום הפרשה בשלב הזה עלול להסב נזק לחברה וקיים חשש שלדבר הזה תהיה השפעה לגבי חברות נוספות בקבוצה".

השופט קרשן לא קיבל את עמדת באי כוחם של החשודים והתיר את פרסום שמם. יחד עם זאת, עיכב בית המשפט את פרסום השמות בכדי לאפשר לחשודים לערער על החלטתו לבית המשפט המחוזי. ערעור שבסופו של יום בחרו שלא להגיש.

"מוכן אני לצאת מנקודת הנחה כי פרסום שמותיהם של החשודים שלפניי יגרום להם לנזק לא קל, ייתכן שאף לנזק חמור", נימק השופט את החלטתו לפרסם את שמותיהם. "החשודים הם אנשים נורמטיביים שעומדים בראש חברות בנייה גדולות, ויש אף להניח שפרסום שמותיהם יגרום לנזקים מן הסוג שצוינו על ידי באי כוחם. ואולם, כאמור, ראוי לבחון בשלב זה את אינטרס הציבור. קשה לטעון ברצינות שלציבור אין עניין ממשי בפרסום שמותיהם שלחשודים בעבירות חמורות כמו מתן שוחד. דווקא העובדה כי החשודים, או חלקם, עומדים בראש חברות גדולות במשק, מעצימה את האינטרס הציבורי בפרסום שמותיהם".

גינדי השקעות דיווחה הבוקר (ד') לבורסה על מעצרם של גינדי ולוי, מבעלי השליטה בחברה, ועל שחרורם למעצר בית בתנאים מגבילים. "כמו כן", נכתב בדיווח, "נחקר אייל פרידמן, מנכ"ל משותף בחברה ומבעלי השליטה בה".

לפי הדיווח, החברה מבהירה כי נושאי המשרה האמורים "נחקרו מכוח היותם מנהלים בחברה בת בשליטה ובבעלות מלאה של החברה". עוד נכתב כי, "להערכת החברה, בהתנהלותה של החברה הבת ובהתנהלותם של נושאי המשרה בחברה ובחברה הבת בפרשה האמורה, לא נפל כל דופי וכי לאחר בירור העובדות יתברר כי שמם שורבב לפרשה בשוגג".


עו"ד רועי בר - במרכז הפרשה
 
במרכז הפרשה עומד עו"ד רועי בר, ששימש כיועמ"ש של העיריות ראשון לציון ורחובות וכן כיועמ"ש של החברה הכלכלית בראשון לציון. המשטרה חושדת כי בר, שמעצרו הוארך בארבעה ימים, קיבל טובות הנאה במסגרת תפקידו כיועמ"ש וכי קיבל מקבלנים שסיפקו לו עבודה שוחד, זאת בתמורה לקידום עניינם.

יחידה להב 433, החוקרת את הפרשה, מתמקדת כעת ב-3 פרויקטים נדל"ניים – ראשל"צ הקטנה של בוני התיכון, פרויקט ווייט בראשון לציון וחצרות המושבה ברחובות. על פי החשד, בר, קידם את הפרויקטים הנדל"ניים במסגרת תפקידו הציבורי בעיריות ובהמשך נהנה מייצוגם של רוכשי הדירות באותם הפרויקטים. בנוסף, כך לפי החשד, לא דיווח על קשרים אישיים ומשפחתיים שהיו לו בחלק מהפרויקטים ולטענת המשטרה ייתכן וקיבל טובות הנאה נוספות.

 
הפרויקט של גינדי

הפרויקט שבגינו נעצרו גינדי ושותפו אורי לוי הוא פרוייקט ווייט בראשל"צ. מדובר בקרקע ששווקה על ידי עיריית ראשל"צ בשנת 2005 לחברת אלמוג כדאי שרכשה הזכויות וניהלה ההליכים מול הרשויות. עו"ד בר שימש כבא כוחה של העייריה וליווה במקביל את החברה ואף קיבל ממנה עמלה בגובה 1.5 מזכויות הרכישה על הקרקע. בשנת 2006 נכנסה גינדי לפרויקט ורכשה את מחצית הזכויות בקרקע. בהתאם להסכם שלה מול אלמוג כדאי המשיכה גינדי לשלם ליועצים "שירשה" מוקדמתה ובהם גם לעו"ד בר.

במשטרה טענו שלשום כי שכר הטרחה שקיבל עו"ד בר מגינדי וכן מרוכשי הדירות הוא בגדר טובות הנאה, אך גורמים בגינדי שוללים את הטענות ואומרים כי גינדי המשיכה עם עו"ד בר כחלק מחוזה רכישת הזכויות בקרקע וכי לוח הזמנים ממחיש כי לא היה לה יד בכל טובת הנאה.

 
הפרויקט של חצרות המושבה
 
רוני יצחקי, אחד מיזמי הנדל"ן הגדולים אך המסתוריים בישראל, ממעט להיחשף בתקשורת. בנו של הקבלן יעקב יצחקי, רוני, גדל בראשון לציון אך מתגורר כיום בשכונת צמרות בהרצליה, שהיה בין יזמיה. יצחקי, הבעלים של קבוצת יצחקי השקעות, עוסק בנדל"ן מניב (מסחר, משרדים), נדל"ן למגורים ויש לו עסקים פרטיים נוספים. משרדי הקבוצה – הבעלים של מתחם העיצוב דיזיין סנטר - ממוקמים ברחוב הלח"י בבני ברק.

הפרויקט שהוביל למעצרו של יצחקי הוא פרויקט המושבה ברחובות. מדובר בפרויקט מגורים משותף של רוני יצחקי ואלי פפושדו. עצור נוסף שקשור לפרויקט הזה הוא הקבלן מישאל יצחקי, קרוב משפחתו של רוני יצחקי ובעלי חברת מגדלי מירב. חברת מגדלי מירב מחזיקה גם היא בנתח מהפרויקט הזה. במקור, היו אמורים לקום במסגרתו 832 יחידות דיור, אך ביוני 2013 אישרה עיריית רחובות להגדיל את מספר יחידות הדיור ל-1,140. פפושדו מחזיק בקרקע ל-520 דירות, ובמגרש הסמוך, מחזיק יצחקי קרקע לעוד 620 דירות. חשוב להדגיש כי רק יצחקי חשוד בפרשה שנחשפה אתמול.

במשטרה טוענים כי עו"ד בר, הנשוי לאחותו של רוני יצחקי, שהיא גם קרובת משפחתו של מישאל יצחקי, קידם את ענייניו בפרויקט ופעל תוך ניגוד עניינים כשלא עדכן את העירייה בנוגע לקשרים האישיים עמו. בקרבתו של יצחקי אומרים כי חלקו של יצחקי בפרויקט הוא כה מינורי ש"אין סיכוי" שהיה פועל לקבלת טובת הנאה, מה עוד שהוא אף לא היה נהנה מטובה שכזו, אלא האחרים בפרויקט.

בדיון שהתקיים בעניינו של עו"ד בר, טענו באי כוחו כי בר דיווח על קשריו עם יצחקי בפני העירייה, אף שלפי החוק היבש מדובר בקרבה שכלל אין צורך לדווח עליה.


פרץ בוני התיכון
 
נחקר נוסף בפרשה הוא הקבלן עמי (עמרם) פרץ מחברת בוני התיכון. מדובר בחברה ציבורית אשר פעילותה פרוסה בכל הארץ ובונה בהיקפים רחבים. פרץ נעצר ונחקר ביחד עם הקבלנים האחרים אך שוחרר על ידי המשטרה לפני הדיון בעניינו. פרץ נחקר בחשד לביצוע עבירות של מתן טובות הנאה לעורך דין רועי בר במסגרת עסקה שנערכה לפני כ-10 שנים אך הוא כופר בכל החשדות עליהן הוא נחקר.

את גינדי ולוי עורכי הדין אלי זהר, רועי בלכר, אילן סופר ומשה מזור ממשרד גולדפרב זליגמן ושות' ועו"ד רם ז'אן ממשרד רייטר, ז'אן שוכטוביץ ושות'. את רוני יצחקי מייצג עו"ד אילן סופר ממשרד גולדפרב זליגמן ושות'. מישאל יצחקי על ידי עו"ד ז'ק חן ועו"ד בר מיוצג על ידי פרופ' דוד ליבאי ועו"ד גיל דחוח.

קרדיט:

זוהר שחר לוי, דותן לוי ועינת פז-פרנקל "כלכליסט"

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה