רכבת פרברים - יש. חניה לנוסעים? אין

$(function(){setImageBanner('b1edb8c8-efa0-45f8-b06f-0129516dbe4e','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,42796,'Image','');})

בשנה הבאה תשיק הרכבת קו חדש שיחבר את ראשון לציון, חולון ובת ים לתל אביב.הבעיה: לאורך הקו כולו רק 793 מקומות חניה לרכבים פרטיים.

חדשות טובות לנהגים: בשנה הבאה תשיק הרכבת קו חדש שיחבר את ראשון לציון, חולון ובת ים לתל אביב. הבשורה: ניתן יהיה להגיע מראשון מערב לתל-אביב ב‭17-‬ דקות. הבעיה: לאורך הקו כולו רק 793 מקומות חניה לרכבים פרטיים
 
דיווח תנועה מעודד לתקועים בפקקים מראשון לציון לתל אביב: בשנה הבאה יושק קו הרכבת "תל אביב ראשון לציון מערב", שיחבר את תחנות תל אביב וצפון הארץ עם הערים ראשון לציון, חולון ובת ים. בזכות הקו החדש יוכלו הנוסעים להגיע ממערב ראשון לציון לתל אביב ב‭17-‬ דקות בלבד, אפילו בשעות העומס, במקום ב‭45-‬ דקות עד שעה ברכב פרטי.

קו הרכבת החדש, שעבודות הכנתו החלו כבר ב‭,2004-‬ מביא את בשורת הרכבת לקהל פוטנציאלי של יותר מחצי מיליון תושבים ב‭3-‬ ערי לוויין גדולות של תל אביב. ברכבת מעריכים שהקו יהיה פופולרי, ועד שנת 2015 צפוי מספר הנוסעים בו להגיע ל‭14-‬ מיליון בשנה.

סיור בשטח חושף תחנות רכבת בשלב בנייה מתקדם, לצד מסילות ברזל, אדני בטון וערמות חצץ. אם לשפוט על פי הבטחות רכבת ישראל - הקו החדש, וגם המשכו העתידי לכיוון יבנה והשימוש בכרטיס "רב-קו" חדש, אמורים לפתוח עידן חדש בתחום הסעת ההמונים כבר בתוך שנתיים.

תחנת "ראשון לציון הראשונים", הפעילה כיום בחלקה הדרומי של ראשון לציון ומהווה חלק מקו הוד השרון ראשון לציון, לא נותנת מענה של ממש למי שמבקש להגיע מהעיר לתל אביב. התוואי הארוך והתדירות הנמוכה של הרכבות מביאים את הנוסע לתל אביב בתוך ‭35-30‬ דקות, ולכן רבים מתושבי העיר מעדיפים כיום להגיע לתל אביב ברכבם הפרטי.

הקו החדש אמור להפוך את הנסיעה ברכבת לכדאית, לקצר את פרק הזמן בחצי ולבסוף לגרום לכך שבכל ‭15-10‬ דקות תצא רכבת מראשון לציון לעיר, המהווה את מרכז העסקים של ישראל. עבור תושבי חולון, בת ים ויפו, מדובר בחיבור ראשון לקו הרכבת. למרות קרבתם הגיאוגרפית לתל אביב, רק כעת הם יוכלו להגיע אליה בדקות ספורות.

פרויקט קו תל אביב ראשון לציון מערב, שעלותו נאמדת ב‭1.1-‬ מיליארד שקל, כולל מסילה כפולה באורך ‭9.2‬ ק"מ ו‭5-‬ תחנות במרכז נתיבי איילון דרום, במרחק של כ‭2-‬ ק"מ בין תחנה לתחנה. "היתרון הגדול של הקו הזה שהוא נמצא על תוואי קצר, והתחנות שיפעלו בו הן בערים שעד כה לא חוברו לרכבת", מסביר מנהל הקו, דרור סופרו.

לדברי סופרו, "החיסרון הוא שכיוון שמדובר ברכבת פרברים, היא כוללת הרבה תחנות ביחס לאורך התוואי, ולכן כל עצירה ותחילת נסיעה מחדש מעכבות את הרכבת - אבל זה חלק בלתי נמנע מרכבת פרברים".

הקו יוצא מתחנת "ההגנה", שנמצאת בדרום תל אביב סמוך לתחנה המרכזית החדשה - ולטובת הפרויקט הוקם בה רציף נוסף. משם תצא הרכבת לכיוון דרום אל תחנת "שער חולון", המוקמת בצומת חולון במפגש נתיבי איילון עם כביש ‭.44‬ לאחר מכן תעצור הרכבת ב"תחנת וולפסון", הממוקמת באזור בית החולים וולפסון ושכונות ג' וד' ביפו.

קרדיט: עידו אפרתי "כלכליסט"


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה