טראמפ מציל את טיקטוק, או מקים טיקטוק חדש, אבל מה התנאי שלו?

$(function(){setImageBanner('05aa15c1-894c-4a79-ae12-216629c9a696','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,42796,'Image','');})

מספר ימים לאחר שטיקטוק נסגרה לפעילות בארה"ב, נשיא ארה"ב הנכנס חשף את האופן שבו הוא רואה את המשך הפעלתה של האפליקציה שבבעלות סינית באמריקה - מיזם משותף בין הבעלים הסיני לארה"ב.

בעקבות הפרסום הודיעה טיקטוק כי היא פועלת לחידוש פעילותה בארה"ב.

טיקטוק וטראמפ. צילום - depositphotos

האם תהיה טיקטוק תמשיך להיות סגורה בפני האמריקאים? האם תקום טיקטוק חדשה או שטיקטוק המוכרת תמשיך לפעול כמו שפעלה באריקה עד לפני כמה ימים (לפני שנסגרה ע"י ממשל ביידן)?

בלילה שבין שבת לראשון, לאחר ערעורים ואיומים ועיכובים -  טיקטוק נחסמה בארה"ב. טרם החסימה היו לטיקטוק 170 מיליון משתמשים בארה"ב.

לאחר חסימת טיקטוק בארה"ב דיווחו משתמשים במדינה כי עם כניסתם לאפליקציה קידמה את פניהם הודעה שכותרתה "מצטערים, טיקטוק אינה זמינה כרגע". ההודעה המלאה מציינת כי "חוק שאוסר על טיקטוק נכנס לתוקף בארה"ב. למרבה הצער, משמעות הדבר היא שלא תוכלו להשתמש בטיקטוק לעת עתה. אנו ברי מזל שהנשיא טראמפ ציין כי יעבוד איתנו למציאת פתרון להשבת טיקטוק לאחר שייכנס לתפקידו. אנא הישארו מעודכנים!".

החוק שעבר בארה"ב, אינו מטיל חובות על טיקטוק וחברת בייטדאנס שמפעילה אותה, אך מחייב את אפל וגוגל להסיר אותה מחנויות האפליקציות שלהם. ואכן בשעות האחרונות טיקטוק נעלמה מהחנויות, מה שהפך אותה לבלתי ניתנת להורדה.

החוק לחסימת טיקטוק חייב את חברת-האם הסינית שלה בייטדאנס למכור את הבעלות שלה או חלק ממנה לגורמים שאינם סינים, או שתיחסם בארה"ב מ-19 בינואר. בהחלטתו בשבת קבע בית המשפט כי היכולת למכור את היישומון וכך לאפשר לה להמשיך לפעול מונעת פגיעה בזכות הביטוי של משתמשי טיקטוק ולכן לא מדובר בחוק המנוגד לחוקה. בנוסף, בית המשפט קבע כי המחוקק האמריקני הוכיח כי המשך הבעלות הסינית על טיקטוק מהווה סכנה לביטחון הלאומי של ארה"ב ולכן הוא לא חורג מסמכותו כאשר הוא מחייב את מכירתה.

נשיא ארה"ב הנכנס דונלד טראמפ חשף את האופן שבו הוא רואה את חידוש פעילותה בארה"ב של אפליקציית הסרטונים בבעלות סינית.

בעקבות פרסום דבריו של טראמפ הודיעה טיקטוק כי היא נמצאת בהליכים של חידוש פעילותה.

בפוסט שפרסם ברשת החברתית שבבעלותו הוא כותב כי יחתום על צו שיאפשר להחזיר את טיקטוק לפעילות כבר ביום שני - כדי שאפשר יהיה לצפות בה בהשבעתו. עוד כתב כי הוא רוצה ש-50% מהאפליקציה הפופולרית יוחזקו בידי המדינה האמריקנית.

בשבועות האחרונים לפני כניסת החוק לתוקף החלו רבים ממשתמשי טיקטוק לנדוד לאפליקציות חלופיות, בהן לאפליקציה אחרת בבעלות סינית שזכתה לכינוי "רד נוט". חלק מהפרשנים ציינו כי הבחירה המודעת לפנות ליישומון סיני חלופי יש בו משום מחאה מצד המשתמשים.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה